024 64 531 38 info@ems-uitzendgroep.nl
Selecteer een pagina

Wat verdient een uitzendbureau op een uitzendkracht?

Hoe verdient een uitzendbureau aan een uitzendkracht? Het inschrijven bij een uitzendbureau is voor zowel de uitzendkracht als de opdrachtgever gratis. Een uitzendbureau verdient alleen aan het vervullen van vacatures.

In het kort

Het tarief dat de opdrachtgever voor de uitzendkracht betaalt, is een hoger bedrag dan wat de uitzendkracht verdient. Van dat verschil betaalt het uitzendbureau de sociale lasten van de uitzendkracht, maar ook de kosten van onder andere de werving- en selectie. Het geld dat daarvan overblijft, is de (bruto) winstmarge voor het uitzendbureau.

Hoe verdient een uitzendbureau geld?

Het verschil tussen wat u per uur betaalt en wat de uitzendkracht krijgt, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een uitzendbureau werkt meestal met een zogenaamde omrekeningsfactor. Dat betekent dat de opdrachtgever een bepaald percentage van het brutoloon van de uitzendkracht extra betaalt. Laten we dit inzichtelijker maken aan de hand van een voorbeeld:

De omrekeningsfactor die u met een uitzendbureau heeft afgesproken is 1.9, uitgaande van een bruto uurloon van € 10,00 per uur. Dan is het tarief: € 10,00 * 1,9 = € 19,00 per uur exclusief btw.

Houd er wel rekening mee dat de omrekeningsfactor kan verschillen per type uitzendkracht; afhankelijk van het soort expertise dat u zoekt, rekent een uitzendbureau met een omrekeningsfactor van tussen de 1.8 en 2.4.

Een omrekeningsfactor is een handige en eenvoudige tool maar kan lang niet alle gevallen toegepast worden, voorbeeld: een opdrachtgever zoekt een goede timmerman maar kan geen geschikte kandidaat in Nederland vinden. De opdrachtgever schakelt een gespecialiseerd uitzendbureau in om een buitenlandse timmerman in te huren. Deze buitenlandse timmerman bijvoorbeeld vanuit Slowakije komt naar Nederland en wordt door het uitzendbureau in een accommodatie ondergebracht. Deze kosten voor huisvesting en transport zijn aanzienlijk en variabel, omdat het uitzendbureau deze kosten dient te vergoeden kunt u zich voorstellen dat een standaard omrekeningsfactor niet toegepast kan worden. Een uitzendbureau zal in zulke gevallen dan ook geen omrekeningsfactor hanteren maar een “all in” uurtarief voorstellen aan de opdrachtgever. Het is dan aan de opdrachtgever om te bepalen of het voorgestelde uurtarief haalbaar is.