024 64 531 38 info@ems-uitzendgroep.nl

Wees zuinig met energie, gebruik je gezonde verstand 

hier volgen wat tips

Zet apparaten die niet gebruikt worden helemaal uit in plaats van op de stand-by stand. Zorg ervoor dat er niet onnodig lampjes branden en zet ook eventuele klokjes uit. Dit kost allemaal onnodige energie.
Zet de vaatwasser en wasmachine alleen aan als ze vol zitten.
Zet zoveel mogelijk apparaten uit wanneer je op vakantie gaat. Dit geldt ook voor de koelkast en de vriezer. Maak etenswaren op voordat je weggaat en laat de vriezer ontdooien zodat deze geen energie verbruikt terwijl je weg bent.
Isoleer het huis goed om zoveel mogelijk warmte binnen te houden. Doe deuren, ramen en de gordijnen dicht als het buiten koud is.
Laad apparaten niet langer op dan nodig en haal de oplader altijd uit het stopcontact als deze niet wordt gebruikt.
Vervang oude apparaten in plaats van deze te repareren. Het lijkt misschien een duurdere optie, maar nieuwe apparaten zijn veel zuiniger en zullen je dus een hoop energiekosten besparen.
Was op een lagere temperatuur (30 i.p.v. 40 en 40 i.p.v. 60) en zet ook de afwasmachine op een zo laag mogelijke temperatuur. Het tegenovergestelde geldt voor de koelkast en de vriezer. Zet deze niet lager dan nodig, want dat kost het apparaat heel veel energie.
Een droger gebruikt ontzettend veel energie. Door kleding zoveel mogelijk aan de buitenlucht te laten drogen zal je dus een hoop energie besparen in huis.
Laat de koelkast en vriezer nooit openstaan.
Laat eten afkoelen voordat je het in de vriezer of koelkast zet.
Zet de koelkast en vriezer minstens 10 cm van de wand af. De achterkant van deze apparaten geven warmte af en als deze warmte nergens heen kan, zullen ze veel minder efficiënt koelen.
Gebruik tijdens het koken nooit meer water dan nodig. Kook groentes, pasta en rijst in een minimale hoeveelheid water en kook het water eerst in de waterkoker.
Houd deksels zo veel mogelijk op de pan om warmte te bewaren.
Zet de oven na gebruik open om zo het huis te verwarmen.
Zet de verwarming zoveel mogelijk uit, met name in ruimtes die niet gebruikt worden, wanneer er niemand thuis is en ‘s nachts.
Zet de verwarming een graadje lager 20 graden wordt geadviseerd, doe liever een dikke trui aan!  Met 1 graden minder kan je al 7% energie besparen. Leg eventueel dekens op de bank, trek een warmere trui aan en draag sloffen in huis.
Laat het licht nooit onnodig aan. Maak zoveel mogelijk gebruik van daglicht en gebruik spaarlampen in plaats van gloei- of ledlampen.
Laat de warme kraan niet onnodig lopen en was af met een teiltje en sopje in plaats van onder een lopende kraan.
Controleer kranen en leidingen op lekken en repareer deze meteen. Water dat hiermee wordt verspild kan flink oplopen en voor onnodige kosten zorgen.
Douche korter, het advies is 8 minuten douchen.
Douchen is nog altijd energiezuiniger dan baden, maar hoe korter je doucht, hoe minder water je verspilt en hoe minder dit je uiteindelijk zal kosten.

Energie besparen thuis hoeft dus helemaal geen moeite te kosten, en vergeet vooral niet dat alle beetjes helpen! Door bewuster om te gaan met energie zal niet alleen je eigen portemonnee, maar ook het milieu je dankbaar zijn.

Bedank voor het begrip en medewerking! Team EMS uitzendgroep. bij vragen of opmerkingen over energiegebruik of misbruik bel met:  0633306432 

Wist je dat opladers ook stroom kosten wanneer je deze na gebruik in het stopcontact laat zitten? Haal ze daarom altijd meteen uit het stopcontact om stroomverspilling en brand te voorkomen.